Schonen klinkt simpel, maar we doen eigenlijk veel meer. De vruchten komen vanuit het buitenland binnen in kartonnen dozen, met daarin plastic zakken. De vruchten zijn op elkaar geplakt en dat zou u niet direct kunnen verwerken. Wij halen die vruchten daarom uit de plastic zak, en uit elkaar, geven de vruchten een waterbad, halen verontreinigingen eruit en voegen desgewenst plantaardige olie toe om het plakken tegen te gaan. Vervolgens verpakken we de vruchten in een plastic krat of in een kartonnen doos. Dat product kunt u wél makkelijk verwerken.

Heeft u behoefte aan een speciale mengverhouding krenten en rozijnen? Doen we! Specifiek gewicht wat is afgestemd op uw verwerking? Geen probleem! Wij produceren op maat, ready to use en dit doen we al 30 jaar. Wij zijn niet voor niets dé experts.

Drogen is wél zo simpel als het klinkt. Zuidvruchten hebben vaak een standaard, of gebruikelijk vochtpercentage en dat percentage kan wellicht te hoog zijn voor uw product. Maakt u een stol, dan moeten de krenten en rozijnen lekker sappig zijn, maar als u een mueslireep maakt, dan juist weer niet. Vochtpercentages opkrikken kunnen we in het schoningsproces, maar om het omlaag te brengen, gaan we het voor u drogen. We kunnen dit zo specifiek doen, dat u het gewenste percentage kunt aangeven. Wij leveren dit vervolgens weer in de door u gewenste verpakking met het door u gewenste gewicht.

Stel u maakt een uniek meergranenbrood. De verhouding van de zaden die u erin doet is heel specifiek. U weegt netjes elke ingredient af en voegt ze toe aan het deeg. Dat is een secuur werkje, want u mag er geen vergeten en de dure ingrediënten moeten zeker niet te ruim toegevoegd worden. Hoe garandeert u een consistente verhouding, qua hoeveelheden en prijstechnisch? U kunt het zich haast niet veroorloven om dit altijd zelf te doen.

Wij kunnen, wederom helemaal op maat, de door u gewenste ingrediënten in de door u gewenste mix verpakken. Wij zorgen voor een homogene mix in een verpakking (zak, doos, bigbag) op een door u gewenst gewicht met eventueel een door u gewenste productnaam. Met dit product haalt u een stuk gemak en zekerheid in huis.